Spelenderwijs gelukkig

Iedereen heeft talenten, en nee dat is iets anders dan een competentie. Een talent is iets waar je van nature goed in bent en wat je spelenderwijs weet te ontwikkelen. Die dingen doen die je hart laten zingen, waar je blij van wordt, waar je ruimte van krijgt in je lichaam. Je talent leven geeft het leven meer kleur, het geeft voldoening en je ervaart plezier. Een competentie is iets wat je hebt aangeleerd. Ook daar kun je met oefening heel goed in worden maar het geeft je niet het geluk wat je ware talent je geeft.

Met plezier in FLOW

Laat je talenten schitterenAls je je ware talenten leeft voelt je werk niet als werken, dan stroomt alles als vanzelf, ben je in FLOW en ben je een magneet voor je klanten, toehoorders, medewerkers etc. Heerlijk toch, om gelukkig te kunnen leven?

Uiteindelijk gaat het er om dat je jouw talenten leeft. En dat is doodeng, want wat nou als er niemand op jouw talent zit te wachten? Wat als dat wat je het allerliefste zou willen doen mislukt? Doodeng is het om je ware talenten te leven en toch… word je daar het meest gelukkig van. Geloof me ik weet als geen ander hoe spannend dat is.

Coaching naar vertrouwen

Afgelopen zondag, was hier een creatieve ondernemer voor een coaching sessie. Het resultaat is dat er weer energie gaat stromen in geblokkeerde gebieden, je inzichten krijgt in de huidige stand van zeken en belemmeringen kunt opruimen.

Bewustwording

Ik werk veel met visualisaties en in dit geval kwamen we terecht in een zonnig heuvelachtig landschap. Toen ik haar uitnodigde op zoek te gaan naar haar draak zag ze een magische poort naar een schitterend elfenrijk. Let op ik verzin dit niet, de beelden komen uit het onderbewuste van de cliënt en zorgen voor bewustwording. Daar troffen we een prachtige wit blauwe draak die het vermogen heeft om talent te laten schitteren. Door vanuit haar hart verbinding te maken met deze draak van schittering kon ze hem uitnodigen om door de magische poort naar de gewone wereld te komen. Daar hebben we de draak uitgenodigd kennis te maken met een dienst die ze heeft ontwikkeld. Voor het gemak hebben we dat gedaan in de vorm van een babydraakje. Ze wilden van elkaar leren en met elkaar spelen. De draak van schittering zal de draak van het creatieve talent begeleiden zodat ze samen de wereld in kunnen. Haar talent mag vol vertrouwen schitteren!

De draak als symbool voor je kracht

De draak staat hier symbool voor het vertrouwen wat je mag hebben in je eigen talent. Want ieder talent is een gave. Het maakt jou een uniek wezen. Deepak Chopra heeft geschreven dat wat je talent ook is je het moet leven want er is een natuurlijk evenwicht in vraag en aanbod. Er zal dus altijd vraag zijn naar jouw talent. Durf jij het te leven?

2016-02-10T13:48:49+00:00