Gezondheid is belangrijk maar alleen bij pijn, ongenoegen, depressie of ziekte ondernemen we actie. Best raar, want veel ongemak is makkelijk te voorkomen. Ook in mijn praktijk merk ik dat mensen pas komen als ze in de knoop of in een crisis zijn beland. En dat is jammer want eigenlijk te laat….

Hoge werkdruk

Hoe beter de levensenergie kan stromen hoe beter jij je innerlijke rust kunt bewaren. Zorg dus op tijd voor je gezondheid.

Stress

Ik werd hier zelf aan herinnerd. Doordat ik de laatste tijd veel last heb van nek en schouders ben ik naar een masseuse gegaan. Zij neemt dan de knopen onder handen en dat is tijdens de massage niet fijn maar daarna kan ik er weer even tegen. Het is haar advies om je minimaal eens per maand te laten masseren zodat knopen geen kans krijgen om te ontstaan. Bij het ontstaan van spierspanning is volgens haar stress de grootste boosdoener.

100% GezondGezond en energiek

Deze boodschap zette mij aan het denken want bij massage hebben we het nog steeds alleen maar over het tastbare lichaam. Er is echter nog zo veel meer wat onderhouden zou moeten worden. Alles is één en alles zou dus lekker gebalanceerd moeten functioneren wil jij je volkomen lekker in je vel voelen. En wil je niet alleen op een gezonde maar ook op een gelukkige manier oud worden. Naast het fysieke lichaam bestaan we tenslotte ook nog uit een emotioneel lichaam, een energetisch lichaam en een astraal lichaam. En dat heeft allemaal zorg en aandacht nodig zodat jij 100% gezond bent en blijft.

Herken je één of meer van deze klachten?

 • Slapeloosheid, piekeren, zorgelijk zijn.
 • Bij het wakker worden al vermoeid zijn
 • Opzien tegen de (werk)dag
 • Je niet helder voelen, afgesneden zijn van het gevoel
 • Om niets kunnen huilen, snauwen of geirriteerd zijn
 • Kort lontje
 • Gevoel geen controle te hebben over je leven, geleefd worden, vast zitten in je situatie
 • Geen of weinig tijd hebben voor jezelf
 • Niet lekker in je vel
 • Gevoelens van onvrede, ongelukkig
 • Jezelf moeten oppeppen om iets te doen of juist niet stil kunnen zitten?

Dan is het eigenlijk al te laat. Je bent over grenzen heen gegaan.

Geef gezondheid wat je nodig hebt!

Dus stop, neem tijd om je energiehuishouding te herstellen en te optimaliseren. Als je energie op niveau is zijn vanzelf je gedachten positiever, voel je je lekker in je vel en kan je innerlijke rust bewaren in lastige situaties.

Ga naar yoga, start met meditatie en zoek en vraag om hulp het is geen schande.

Een knoop in je schouder gaat niet weg zonder massage of langdurige rust, een blokkade in je energiesysteem veroorzaakt energielekken en herstelt niet zonder hulp.

Wacht dus niet tot het te laat is maar geef je zelf wat je nodig hebt. En niet om nog harder te kunnen rennen of om nog meer van jezelf te kunnen vergen maar gewoon om lekker, energiek, vrolijk en gelukkig in je vel te zitten.

2016-03-09T16:57:13+00:00