Sinds ik ben begonnen met het ontwikkelen van mijn intuïtie  voel ik me GELUKKIGER, GEZONDER en ENERGIEKER dan ooit. En dat is echt niet altijd zo geweest. Ik was vaak moe, had last van migraine  en ben zelfs in een burn-out terecht gekomen. Ik had moeite met het aangaan van relaties en voelde me regelmatig onzeker….

Angst, zorgen en piekeren

Intuïtie wordt vaak afgedaan als een vrouwenkwaaltje, iets met gevoeligheid en zo. Het wordt voorgesteld als zwakte en van jongs af aan leren we dat het beter is om beslissingen te nemen vanuit de ratio. Dat is op zich niet verkeerd, het best handig om een plan uit te stippelen om iets voor elkaar te krijgen. Dat hoofd is dus super handig maar hoeft alleen niet altijd de boventoon te voeren.

Je brein blijft maar gedachten produceren en al die gedachten wordt uiteindelijk malen, je zorgen maken, piekeren. Je wordt faalangstig, onzeker en je voelt je niet tevreden met je leven. Het hoofd reageert namelijk vanuit angst en heeft het beste met je voor, het wil je namelijk behoeden voor gekwetstheid, vermeend gevaar en andere narigheden.

Daartegenover staat intuïtie

Intuïtie is een diep gevoel van innerlijk weten en vertrouwen.

Krachtig en vitaal!

Wanneer je luistert naar je intuïtie ben je één met je lichaam, dan stroomt het. Je ontmoet je vanzelf de juiste personen en er gebeuren de juiste dingen. Alles lijkt op magische wijze samen te komen. Alles wat je in het leven hebt geleerd is klopt precies en zelfs de tegenslagen blijken waardevolle ervaringen. Je straalt en voelt je immens gelukkig! Je voelt je krachtig, vitaal en heel. Het leven is pure magie inclusief toversprankels! Dat wil jij toch ook?magische deur

Nooit meer onzeker?

Voel je je dan op alle momenten zo? Natuurlijk niet er is nog steeds twijfel, onzekerheid, angst en er gebeuren nog steeds dingen die helemaal niet prettig zijn maar er is een diep vertrouwen dat het goed komt. Eigenlijk dat het goed is. Wanneer je luistert naar je innerlijk weten zijn nare dingen je leerschool, is je onzekerheid kracht en je angst je wegwijzer.

Lichaam als graadmeter

Een eerste stap om te leren luisteren naar je intuïtie is je lichaam voelen. Wat voel je bijvoorbeeld als je iets gevraagd wordt waar je geen zin in hebt.  Je lichaam geeft duidelijke signalen. Waar zit je energie, hoe is je gezichtsuitdrukking, waar is spanning? En hoe voelt je lichaam als je doet waar je blij van wordt?

Probeer maar! Hoe ervaar jij dat?

Heb je vragen of wil je ervaringen delen? Gebruik de reactie ruimte hieronder, je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

2016-08-29T20:34:56+00:00