Veel mensen voelen zich in de herfst melancholisch of gedeprimeerd. Dat is ook niet zo raar. Het zonlicht neemt zowel in aantal uren als in kracht af en we moeten ons weer klaar maken voor een lange donkere winter. Je kunt hulp inroepen, het is er voor jou, je hoeft je er alleen maar op af te stemmen.

Genieten

Als je geniet van het gouden licht door de bomen, de nevelflarden boven de velden en de kruidige lucht van de herfst. Als je rustig en stil bent van binnen kun je het horen. Heel zachtjes in het geruis van de bladeren die nog aan de bomen hangen, zacht zoemend tussen het gras. Je hoort het in de stilte van de ochtend in het gouden licht. Het vind zijn weerklank in het afwachten van de natuur, er is nog wat te doen voordat de grote stilte intreedt, de laatste grote transformatie van het jaar. Het lied van de herfst. De energie mag naar binnen alles maakt zich klaar om te rusten. Het lied fluistert naar de bomen, laat maar los…. Zacht en vol met liefde. Want alles wat in vrede losgelaten wordt dient als voeding voor het nieuwe jaar.

En door het lied heen is een vrolijk lachen te horen, het sprankelende geluid van levensvreugde. De oogst van dit jaar wordt verzameld, bekeken, gekeurd en bovenal gevierd. Er heerst een grote blijdschap over alles wat door de natuur gegeven is.

Loslaten

Tja niets om je depressief over te voelen dus. Het is meer een tijd om te overdenken wat je nog los mag laten. En om je oogst te vieren!

Daarbij kun je de herfstfee om hulp vragen. Als je haar in roept bij het loslaten komt ze naar je toe, in meditaties, in dromen, in je schrijven of in je creatieve uitingen. Bij mij liet ze zich zien in mijn lessen intuitie en natuurwezens en kwam ze tevoorschijn op papier. Ze roept je niet allen op om los te laten maar ook om je oogst te vieren. Je mag volmondig JA! Zeggen tegen het leven. En dat mag gevierd worden.

Dus heb je last van depressieve gevoelens, niet lekker in je vel zitten of oude angsten die opspelen. Roep de hulp in van de herfstfee en laat het gaan. Omhul je met een gouden licht en voer alles af wat je niet meer dient. Oude gewoontes, relaties die niet meer voedend voor je zijn, belemmerende overtuigingen die je in de weg staan.

Vieren

En… vier de herfst! Ga lekker naar buiten, maak een herfstaltaartje, steek kaarsen aan in je huis en reinig je huis met bijvoorbeeld heilig hout. Dan maak je het energetisch schoon. Belangrijk in deze tijd.

Ik ga in ieder geval vieren dat ik steeds meer los mag laten, steeds meer mijn licht mag laten stralen en gewoon helemaal mag zijn wie ik ben.

Wat mag jij nog loslaten voordat je mag stralen?

 

2016-10-16T13:57:32+00:00