Naar mijn idee heeft iedereen wel ervaring met het niet van de grond komen van projecten.
Het kan een klein project zijn zoals een kast opruimen, een bepaalde klus af maken of iets groots als het bouwen van een eigen huis.
Soms lijkt het gewoon of alles tegen zit en het project alleen maar energie slorpt.

Het begon met een droom.

Een maand geleden waren we op een feestje van vrienden van ons die al acht (!!!) jaar bezig zijn met het bouwen van een huis. Het gaat om nieuwbouw op een bestaande locatie in Amsterdam. Eerst stond er een verzakte kleine woning en ze wilden daar graag een mooi nieuw pand, passend in de oude omgeving voor in de plaats zetten.

En het is ongelofelijk maar alles en iedereen was en werkte tegen. Procedures met een buurvrouw over een illegaal raam, failliete aannemer, afgewezen vergunningen, andere buren die ineens gingen procederen, de ene rechtszaak na de andere etc. Na acht jaar, heel veel geld en nog veel meer energie verder staat er een casco en er is nog steeds gedoe. Het lijkt een gebed zonder eind en alles lijdt er onder. De relatie, carrières, de kinderen er is vrijwel geen tijd meer over om naast werk met nog iets anders bezig te zijn dan het huis.

Afstemmen op de energie van die plek

Ik bood voorzichtig aan om er eens op een andere manier naar te gaan kijken en daar kreeg ik toestemming voor.

Tijdens het afstemmen op de plek zag ik onder het huis een groot zwart gat. In de eerste instantie dacht ik aan een negatieve vortex en had het idee dat ze dit huis maar beter konden opgeven. Maar toen ik verder ‘keek’ zag ik dat er ‘iets’ in dat gat zat. Iets wat heel boos was en alle wrok en bozigheid als negatieve energie naar boven spuwde.

Heel voorzichtig, want het was best beangstigend, heb ik contact gemaakt met het natuurwezen van de plek, want dat bleek het te zijn. En dat natuurwezen was al eeuwen lang ontzettend boos want er was nooit toestemming gevraagd om op zijn plek te gaan bouwen. Door de plannen te maken voor het nieuwe huis en door uiteindelijk de fundering te gaan maken is alle wrok en boosheid weer wakker geworden en naar buiten gestroomd. Dat huis mocht gewoon NIET gebouwd worden en de hele omgeving resoneerde mee op die onwillige negatieve energie.

Toen ik vroeg wat het wezen nodig had was dat zijn eigen plek. Ik heb de stad laten zien en verteld dat ook mensen een beetje moeten inschikken, er is nu eenmaal niet zo veel ruimte in hartje Amsterdam. Hij ontdooide al een beetje. Ik vroeg of ik misschien een lichtpoort moest maken zodat hij weg kon maar dat wilde hij niet. Hij wilde blijven. Toen ik vroeg waar dan, was het antwoord heel duidelijk, hij wou een eigen plekje op de tweede verdieping van het huis. Zodra ik hem dat beloofde leek het alsof er een stop uit een bron werd getrokken. Uit het zwarte gat borrelde goudgele aarde energie die door het huis en de buurt stroomde. Ik voelde enorme opluchting, de energie werd anders. Het wezen was doodmoe van eeuwen boos zijn. Ook gaf hij aan dat als hij gezien wordt, erkend en verzorgd wordt hij eigenlijk een heel positieve energie is. Hij zoemt dan lekker in zijn element door het huis en zorgt voor schone, frisse en blije energie.

Natuurwezens

Het leuke is dat de eigenaars eigenlijk niets hebben met spiritualiteit maar dat de meteen de kinderen hebben ingeseind, vooral hun dochter ziet natuurwezens, over hun nieuwe huisvriend. Ook zijn ze naar het huis gegaan om hem te begroeten en ze hebben hem een eigen plekje beloofd.

Hij houdt van lekker eten en een biertje op zijn tijd maar zijn diepste verlangen is er bij te horen en gezien te worden. Net zoals alles wat leeft. Hij verheugt zich op de samenwerking met de bewoners en wil vooral vriendschap sluiten met de kinderen. Maar eerst wil hij slapen.

En hoe is het nu? Nee helaas de buurman is niet ineens gestopt met procederen. Mensen zijn sterker dan natuurwezens en hij heeft het in zijn hoofd dat hij hier veel geld uit kan slepen. Dus dat stopt niet in een keer. De energie is echter anders en het heeft zijn tijd nodig om te settelen. Ik weet zeker dat de energie van het project nu stroomt en langzaam aan zal deze plek een mooi, levendig en gezellig thuis worden.

Dus als een project, gebouw, onderneming, wat dan ook niet wil lukken kijk dan ook eens op een andere manier en laat je verassen. De meeste natuurwezens zijn hulpvaardig en bereid tot samenwerking maar hun krachten kunnen ook boosaardig ingezet worden, al dan niet met opzet.

2016-06-15T20:48:55+00:00